Nacionalni restoran Biogradsko jezero

Nacionalni restoran “Biogradsko jezero“je smješten u srcu nacionalnog parka Biogradska gora, jedne od dvije prašume u Evropi i pruža jedinstveni užitak spajajući divljinu ljepotu prirode sa fantastičnim mirisom prašume uz ukuse nacionalne kuhinje. Kapacitet restorana je 200 mjesta, 100 mjesta u zatvorenom prostoru i 100 mjesta na terasi. U okolini restorana mogu se organizovati pješačke ture, vožnja čamcima i kajacima, biciklističke ture, razne vrste Team building-a. 

Nacionalni restoran Crno jezero

Restoran “Crno Jezero” nalazi se u zoni Nacionalnog parka Durmitor i ujedno je najposjećeniji restoran na sjeveru Crne Gore, usuškan u srcu Durmitorske šume, pored Crnog jezera. Restoran je renoviran u skladu sa svim ekološkim standardima kada je riječ o izradnji objekata u zaštićenom području. Predivan pogled na Crno jezero, svjež planinski vazduh, komfor kao i fenomenalna nacionalna kuhinja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Restoran ima 2 sprata i raspolaže sa 240 mjesta što ga čini pogodnim za sve vrste grupnih dolazaka, okupljanja i proslava. Takođe, ima izdvojen poseban prostor na spratu za privatne, intimnije prilike i druženja.
Explorer DMC Active okolini restorana organizuje razne aktivnosti kao što su vožnja kajaka po jezeru, pješačke i biciklističke ture oko jezera ljeti, ture krpljama zimi, razne vrste Team building-a.

Hotel Porto Tara

Hotel Porto Tara, kategorisan sa 4****, i kao takav je jedini Hotel koji se nalazi u Nacionalnom parku Durmitor i kanjonu Tara, je novootvoreni objekat koji se nalazi u selu Tepcima, Radovan Luka, na 21 km od Žabljaka. Hotel se nalazi u najdubljem dijelu kanjona uz zoni Nacionalnog parka koji je pod Unescom.  Hotel Tara je počeo sa radom avgusta 2021 godine. U ponudi hotela imamo 19 dvokrevetnih soba i jedan studio apartman, restoran i kafe zatvorenog tipa kapaciteta 30 mjesta za sjedenje, i dvije natkrivene terase, od kojih manja ima 50 mjesta za sjedenje, dok je veća terasa kapaciteta 200 mjesta za sjedenje a na terasi se nalazi otvorena kuhinja za spremanje nacionalnih jela, roštilj,sač i razanj. Osim toga hotel posjeduje vešeraj za potrebe gostiju i objekta i recepciju sa lobijem, kao i ležaljke za odmor na terasi ispred hotela. Hotel je smješten na idealnom mjestu za odmor i boravak u prirodi, nalazi se uz samu rijeku Taru, do koje je moguć pristup stepenicama. Ispred Hotela nalazi se ponta gdje se parkiraju camci, splav, kajak, kanu i drugi plovni objekti, i sa ponte stepenicama ulazi se u Hotel. Gosti se mogu odmarati na maloj plaži uz rijeku koja se nalazi ispred samog Hotela.

Smještajne jedinice su raspoređene u prizemlju hotela i na prvom spratu. Hotel ne posjeduje lift.
U prizemlju se nalazi 8 dvokrevetnih soba, površine 19 m2 sa kupatilom. Ležajevi mogu biti odvojeni, a mogu i da se spajaju i formiraju bračni ležaj.
Na prvom spratu se nalaze 7 dvokrevetnih soba površine 19 m2 sa kupatilom, 4 manje  dvokrevetne sobe površine 16 m2 sa kupatilom,  i studio apartman  35 m2 sa kupatilom.
Hotel posjeduje sa pogledom na rijeku ukupno 12 soba.

Sve sobe su iste strukture sa odvojenim ležajevima koji mogu da se spoje u bračni ležaj. Dok studio apartman ima francuski ležaj, čajnu kuhinju sa kuvalom i dvije ploče za kuvanje, kao i posuđe potrebno za čajnu kuhinju, posjeduje dnevni prostor za sjedenje sa klub stolom i  4 fotelje.
Između apartmana i jedne dvokrevetne sobe, postoji zaseban hodnik koji ih povezuje u jednu cjelinu, tako da se u ovaj apartman mogu smjestiti 4 odrasle osobe.
Sve sobe kao i apartman posjeduju toaletni sto sa lampom i stolicom, flat screen TV sa kablovskom m:sat, besplatan wi fi, dva noćna ormarića, dvije zidne lampe na zidu iznad kreveta, mini bar, veliko zidno ogledalo, držač za kofere, ormar za garderobu, kupatilo koje ima tuš kabinu, toaletno ogledalo, fen za kosu, grijalica/sušilica za peškire, I naravno obavezna higijenska sredstva (šampon, sapun,toaletni papir). Sobe su opremljene za svakog gosta sa peškirima (2 velika, 2 mala I 2 mini peškira), bade mantilom I papučama. Sve sobe imaju sef, I utičnice pored kreveta. Postoji mogućnost dodavanja krevetca za bebe, kao I dodatnog ležaja za djecu do 12 godina.

Hotel ima mogućnost usluge B&B, HB I FB, usluživanje hrane je na principu švedskog stola. Postoji mogućnost poručivanja hrane “a la cart” u restoranu hotela. Ponuda jela se bazira na nacionalnoj kuhinji. Specijalitet kuće je jagnjetina sa ražnja, jagnjetina/teletina  I krompir ispod sača, pored navedenog popularna je rjecna riba pastrmka. Restoran u sklopu hotela ima ponudu i vegge i vegan obroka.

Hotel je kategorisan kao Mali hotel sa 4****.
Hotel posjeduje parking mjesta. 
Kućni ljubimci u hotelu nisu dozvoljeni.
Koncept rada hotela je usmjeren na ekološki održivo poslovanje.

Kafeterija “Što činiš” na brdu Gorica

U okviru Avanturističkog parka na Brdu Gorica, na raspolaganju vam je i caffe bar restoran - 100m2 gdje će te imati priliku da se osvježite uz prirodne sokove kao i ostale omiljene napitke i bogatu gastronomsku ponudu. Kapacitet kafeterije je 200 sjedećih mjesta (terasa + enterijer u osnovnoj postavci), dok je koktel postavka kapaciteta 20 koktel stolova, za nesmetan boravak do 250 osoba.
Caffe bar restoran 'Što činiš' omiljen je od strane ljubitelja prirode i jedno je od omiljenih izletišta stanovnika glavnog grada, maksimalno je opremljen najmodernijom opremom za ugostiteljstvo kao i iskusnim ugostiteljskim radnicima koji će vam biti na raspolaganju za sve vrste usluga.